Филми под Linux (OpenSuse 11.1 64-bit)

От няколко месеца насам съм принуден да ползвам Линукс,като десктоп.Ползвам OpenSuse 11.1 64-bit.В началото натоварих една камара софтуер,една част от който ползвам всеки ден и друг,който и хал-хабер си нямам как се ползва 🙂 . После намерих програмите които ми трябват за ежедневна употреба,от рода на Packet Tracer и т.н. .И така до днеска,когато се сетих,че искам да гледам и филми.В началото ми се виждаше „Мисията невъзможна“ но се оказа,че има съвесем елементарно решение.И то се казва XINE,и се прави с т.нар. 1-click install.След около 10-15 минути ръчкане попаднах на packman.links2linux.org .И там намерих всичко,което ми беше нужно кодеци и player.Ето и двата директни линка:
Кодеци и библиотеки за Xine
Самият XINE
Избирате версията на дистрото с което сте маркирате го после се набирате на бутончето 1-click install,и готово.
BTW гледам има и разни скинове,но по принцип не съм им особен почитател,но за които има интерес хората и това са предвидили.
Само да добавя още нещо има вероятност субтитрите да излизат на маймуница.Проблемът се решава много лесно.
Стартирате XINE,десен бутон върху прозореца,излиза едно падащо меню,избирате Settings->Setup…->табчето gui->Падащо меню с надпис Configuration experience level->избрате Advanced->набирате се на бутона Apply
После отивате на табчето subtitles->има един прозорец с име encoding of the subtitles->трием това което пише в него и въвеждаме следното windows-1251 пак бутона Apply след това Close и вече всичко трябва да е ОК.
Успех и приятно гледане 🙂

This article was written by orlio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.