ЗЕС, МВР, протести и защо аз няма да отида

От 2-3 години насам се зашумя около т.нар. ЗЕС (закон за електронни съобщения) предполагам, че вече не остана човек, който да не е запознат със закона и защо при споменаването му се вдига винаги пушилка. Доколкото съм забелязъл се вдига само такава но не и нещо съществено.
А ето и моите причини поради които няма да отида на такъв протест:
1. Нали не вярвате, че досега не са Ви слухтели от МВР ако наистина вярвате,че комуникацията Ви е била сигурна значи сте наивници. Просто с този закон си вързаха гащите.
2. Гледам разни политически партии се опитват да се месят и да яхват протеста (сори ама не на мен тея) те и ГЕРБ бяха против тоя закон пък гледайте сега какво стана 🙂
3. Абе защо ревете като магарета за нещо, което никога не сте имали, а именно електронна свобода?!

Сега мен ме тормози много повече един друг въпрос. Видяло се е, че така или иначе ще ни слухтят вече си го и оформиха в законова форма. Просто аз искам да знам няколко неща:


1. Кой ще има достъп до тази информация?

2. Как ще бъдат контролирани слъжителите които са поискали достъп до нея?

3. Кой ще контролира спец. службите не само за този закон ,но и за начина им на действие. В страните намиращи се в западна посока от нас тези неща доста добре са уредени със закон. Има граждански организации които им дишат на тях във врата. Тук има някакви парламентарни комисии, но те явно са „бошлав работа“.

4. Как ще бъдат наказвани недобросъвестни служители?

За това аз няма да ходя на протеста мен ме мъчат други въпроси свързани с т.нар. служби и ми е много интересно защо не се вдига шум за тези въпроси.

This article was written by orlio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.