Няколко сентенции за Интернет

Днеска ми попадна едно книжле отпреди 10 години „Изграждане на ИНТЕРНЕТ сайт for dummies“

авторите са няколко така,че не мога да кажа на кого принадлежат тези приказки,но искрено ме развеселиха.Повечето ми се струва,че са актуални и  днес 🙂

Ето ги и тях:

„Едно от нещата в Интернет,на които можете да разчитате,е фактът,че винаги всичко се променя.Под всичко ние разбира всяка една от следните характеристики:

1.Профилът на средният потребител.Интернет беше изключително територия на младия белокож техногрух от мъжки пол-странно двуного създадние,известно предимно със своите отвратителни навици на хранене,издаващо жаловити крясъци от рода на „Повече RAM!“.Днес могат да се намерят и нормални хора нахлужащи на неговата вече бивша територия.

2.Броят на хората,които са свързани.Голбалното Селище преживява най-голямото разрастване на населението,от Бумът на Бебетата насам.Твърде скоро всеки втори човек ще носи презимето @.

3.Подобрена технология.Всеки хардуер и софтуер вече е морално остарял,още щом му скъсате лепенката.Докато успеете да го,инсталирате,той вече е ценна музейна антика.Не очаквайте ходът на технологическите подобрения да се забави в скоро време.С появата на по добри методи за свързване и сърфиране из Интернет,вашият сайт ще трябва да става все по-изтънчен и сложен,за да може ефективно да се състезава за аудитория.

Доста добро пророчество особенно по точка 2 😉

Е Интернет не е станал на всеки втори баща но всеки вече има email.

По точка 3 едно време като се сетя,че имаше спорове и трябваше да се решава дали да се ползва jpeg за по-добро качество на изображението или GIF за по-голямо бързодействие.

Колкото до точка едно наистина има доста нормални хора в Интернет,но преобладаващата част от индивидите за които той е работа,бизнес,мания и т.н. наистина е техногрух:)

Това в добрия смислъл и аз се намирам за такъв.

This article was written by orlio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.