Guten Tag Herr Flick! (Дянкови му изцепки)

Чета си днеска новините в Интернет. И разбира се попадам на нова крилата фраза казана от успелия за по-малко от 3 месеца да бъде издигнат в култ за неговите мисли – Министър Дянков!
„САЩ“ объркаха конците. Мдам добрутро гусин министър това вече и децата на 3 годинки го знаят.
Друга култова реплика от това му изказване проведено в УНСС е следната:
„Това (правителството) каза на международните анализатори – те знаят нещо, което ние не знаем. И не само, че правителството на САЩ нещо знае, но знае нещо извън САЩ – в Европа и в Азия. Оказа се, че те нищо не знаеха, но направиха едно бързо движение, което плъзна по целия свят.“ А сега де какво знаят и какво не знаят. Брей какви разсъждения каква мъдрост само блика от тази „умна“ глава.
Кризата аджеба щяла пак да дойде но ако не били САЩ нямало така да подхлъзнат света. Хм как така пък все на нас някой ни е виновен. За 20 години не съм видял наща държава да е излизала от криза. Досега Русия ни беше виновна сега си имаме друг виновник САЩ. Абе как така ни се иска все някой по-голям да ни е виновен.
И други култови мисли колкото иска човек.
Така сега само да кажа кризите са циклично явление. В икономиката има там един труд написан преди не знам какво си време от един чичко Карл Маркс мисля се казваше. Та той е описал много добре икономическите цикли. Така че господин Дянков да не се прави на откривател на топлата вода.
Другото което е, ами всеки студент -ви курс знае, че на всеки 7-8 години в светованта икономика има КРИЗА. Мога да му напомня за предишната, която се разрази със страхотна сила в САЩ през 2000-2001.
Прди това имаше така наречения дот ком бум. След като не се оправдаха очакванията на инвеститорите и се оказа, че много от софтуерните фирми са кухи последва невероятен срив на борсата масови фалити и КРИЗА. Нещата не са по-различни и сега, но просто много фирми и правителства раздуха балона до небето. Ами когато се пукне и се разбере, че всичко е било преувеличено. Тогава накъде?

Цитатите на мин. Дянков са от dir.bg

This article was written by orlio

One thought on “Guten Tag Herr Flick! (Дянкови му изцепки)”

  1. Дянков е пич и говори това, което мисли, без да му пука. Мен много ме кефи. Все пак по- добре от седенкаря Хорешарски. Сууупер си е министъра, да продължава все така!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.