Внимание измама с кредитни карти VISA

Миналата седмица се прибрахме от Чехия.Ходихме в Прага.Има доста какво да се напише за там,но сега като предупреждение.Внимавайте при разплащания с кредитни карти.Ето и случката.Преди около 2 месеца направихме резервация в Apart Hotel Susa Praha 2.Хотела е доста приличен широки стаи има кухня,баня с душ кабина и вана.Дотук добре.Решихме да платим на вторият ден с моята кредитна карта.Момичето ми казва няма проблем вади смята нещо там показва ми 6854 крони.Разбира се излъга ме в курса там това май го имат за национален спорт,но както и да е.Въвеждам си пин,одобрява се транзакцията,дава ми бележка,и с това приключваме.Това става на 9.07.2008 към 9 сутринта.Прибираме се на 11.07 следобяд в София. Самолета ни беше в 14:10.В 17 и нещо сме си вкъщи.Пускам си аз GSM и получавам 2 sms,с които ме уведомяват,че в 14:14 и 14:24 имам 2 неуспешни транзакции за 6630 крони(284,51€).От някакъв POS терминал на някакво си Jerome travel Praha1.Което предизвика доста голямо безпокойство в мен.В понеделник в 10:00 бях в клона на банката.Там подробно им обясних какво се е случило.Веднага момичето се обади по телефона и направи справка.Попитах я дали е платено за хотела и тя ми каза да Apart Hotel Susa na 9.07 294,13€(6854 kroni).После отделно на 11.07 6630 това Jerome Travel.Добре,че нямах достатъчна наличност по картата иначе някой щеше да си лапне близо 300€ на мой гръб.Сега доуточнението с кредитната карта там никъде не съм пазарувал,нито пък съм я слагал в банкомат да тегля пари.Извода ми е,че в хотела по някакъв начин се опитаха да изтеглят още един път пари за моя сметка.

Така,че в Прага си отваряйте очите на 8.Измамата за Чехите е национален спорт! Имах чувството,че се намирам ’93-’94 година в България.Курса евро крона варира в доста широк диапазон!

На аерогарата имаше автомат който сменяше 1€ за 22,1.Отделно пък ако цената ви е обявена в евро ,много обичат да смятат 1€ 26,30-26,36.

Личният ми извод е.Сменете си крони още в БГ,носете си евро за да си платите хотела,и избягвайте по всякакъв повод кредитни карти!

2 thoughts on “Внимание измама с кредитни карти VISA”

  1. Брат ми имаше подобен случай. Изкара си кредитна карта – теглил е един единствен път на банкомат )намиращ се в банка) и преди няколко седмици получава смс, че от картата му са изтеглени пари от франция. Докато в същото време той е в Бургас. Обадил се е веднага в ПИБ и от там оператора му казва да отиде в понеделник в офис на ПИБ (това става в събота). В понеделник от офиса му изръсват, че е трябвало да отиде веднага до банкомат и да изтегли 10лв за доказателство, че в същото време е бил в БГ. Да, ама оператора не му го е казал и сега е назад с приятна сума. Кой сега е виновен? Брат ми, че си е изкарал карта на ПИБ или банката първо, че не му предпазва сметката от кражби и второ, че оператора не му е дал необходимата информация? Дали не е вътрешна далавера

  2. Доста неприятно се е случило с брат ти.Аз за по-сигурно занесох в офиса на банката бордната карта от полета,GSM-a със SMS-a.Момичето онемя.Просто бордната карта доказваше,че съм излетял в 14:10 оттам и по никакъв повод не съм бил в Прага по това време.Показах и небето и и казах,че малко ще ми е трудно оттам да тегля и да плащам каквото и да е в центъра на Прага.Добре,че нямаше наличност по картата иначе не знам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.