Катарино или катарзис

Цяла сутрин гледам новини и нещо така една лека горчилка ми се е събрала под лъжичката.Като гледам голям катарзис са преживели наш’те управляващи хайлази.Направо заваляха новина след новина след срещата:

Масларова била доволна от това, че коалицията на 100% прие предложенията за социалната политика.

Ето някои от тях:

От 1 юли социални помощи да се получават само за година, вместо за 18 месеца.;
Да се увеличи тежестта на всяка година стаж над пенсионната възраст от 3 на 5 %
Ще се увеличат вноските в „Сребърния фонд“.

Е това социална политика ли е ?!

Друга новина,която направо кърти е,че от 1 януари 2009 г. здравната вноска да бъде 8% без да се повишава общата данъчно-осигурителна тежест.
От началото на следващата година ще започне процесът на демонополизация и съществено повишаване на финансирането на здравната система, реши политическият съвет на управляващата коалиция.Демонополизацията на здравното осигуряване ще се извършва при спазване принципа на солидарността и максимална защита на всички социални групи в риск. Ще бъдат създадени Гаранционен и Солидарен фонд, които да осигурят финансовата стабилност в здравеопазването и достъпът на всички социални групи, вкл. деца, пенсионери, групи в риск.
Значи,само при чуването или прочитането на думата фонд,започва да ми се сгажда още повече.На някой хора очите им предполагат придобиват доларов или евров знак.Още едно перце,така лекичко за пълнене на джобоче, партийни каси и т.н.Защото като има фонд все някой трябва да го пълни.Отговора на това кой ще го пълни е ясен за абсолютно всички.

Друга новина,която предизвика леко недоумение в мен,и ако не бяхме на този хал би се посмял от сърце.

Българското звено, което работи с ОЛАФ, да премине от МВР под контрола на вицепремиера по усвояването на европейските фондове.

Тука се чудя откога един вицепремиер има компетенцията на МВР да разследва измами в особенно големи размери.Все си мислех,че измамата е криминално деяние,което се разследва от МВР.Или измамите с европарите са станали такава масова практика,че вече не са в ресора на МВР,а в този на вицепремиера по усвояването на европейските фондове.Лично аз оставам с такова впечетление от тази новина.

Материално стимулиране на администрацията, която работи по структурните фондове.Искам да работя там 🙂

Формулиране на функциите и задачите на вицепремиера по еврофондове.E те още не знаят какво ще прави на този пост ама да му дадът звеното с измамите,което работи с ОЛАФ.Ей на това му викам съобразителност 😉

И на финала това което ме разсмя искрено:

“ В Брюксел са много добронамерени. През май ще има проверка по САПАРД, а през юни – от ОЛАФ. Очакват се проверки и по ФАР.“

Е друго си е да ти имат доверие и да те спукат от проверки! 🙂

This article was written by orlio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.