Мъдреци,мъдрост и болка

Днеска ходих на зъболекар.Извадиха ми мъдрец.Измъчи ме 10 дена.Започна,като съвсем невинно почукване,като кариес.Само,че прерастна до нетърпима болка,която не можеше да бъде укротена нито с течен аналгин,нито с аулин.След направената снимка се оказа,че проблема е в един мъдрец,който бил за вадене.Та в този ред на мисли се замислих,що за име са му дали на този зъб-мъдрец.Името му доколкото знам идва с това,че пораства в зряла възраст.Явно се смята,че с появата му човек е станал зрял и по-мъдър някак си.Само,че според мен името му идва от друго.Този зъб сам по себе си носи само грижи и ядове.Появява се в късна възраст,като поникването му е свързно с болка.Разваля най-бързо от всички зъби и си отива пак с голяма болка, и мъка.Та си мисля дали пък името му не идва от другаде,а именно,че мъдростта е болка.Като се замисля,колкото повече знае човек за заобикалящия го свят и колкото по-мъдър е то толкова повече го боли за ставащото около него.

This article was written by orlio

4 thoughts on “Мъдреци,мъдрост и болка”

  1. Кандидатствай журналистика!!!

  2. Направи снимки от Плевен и дай да гледаме, моляяя!

  3. 1 година, 4 месеца и 11 дни след теб – днес – и мен ме сполетя същата мъка… Колко мъдър може да е един 20 годишен мъж по дяволите…. драма, драма…

  4. и аз съм на 20г и явно съм вече мъдра (така се и чувствам де)вапроса е че не мога да ям,да спя боли адски.в момента съм в англия и нзнам какво да правя нямам личен лекар,не мога да си купя силни лекарства пак и незнам какви.а ще се прибирам на 30август какво да правя до тогава?може ли някои да ми даде савет какво може да облекчи шибаната болка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.