Случи ми се следната случка.Отивам днес в ПИБ да си внасям парите по кредитните карти,но решавам,че ще внеса и по дебитната карта.

По нея внасям около 100 евро и 400 лева.

Внасям общо 570лв. и 120евро.Вносните бележки стават общо 4-ри.Броя парите преди да ги дам,защото пари и на път да се намерят се броят,камо ли пред гише на банка. Девойката ги взима.Брои еврото и парите.Връща ми документите и ми казва,че трябвало да дам още 100лв.

-А НЕ!

-Няма да стане:- и казвам.

-Ами мога да засека касата.

-Ами почвай!

Зареждам се с търпение и започвам да гледам девойката как дипли дневният оборот.По едно време или откри грешката или се отказа,но ми каза,че ми имала данните(имах си аз и да ми ги нямаше),и щяла да ми се обади,ако имала грешка.Доста неохотно се съгласявам да си тръгна.Все пак тея 100 кинта може и да си ги прибере после пак да ме накарат да им ги давам.Другото,което ме гложди е дали пък не се е изпържила с някой друг клиент през деня и сега да търси начин да си избие минуса.Едно ми е кисело такова. И аз един път да реша да си внеса пари в банка и да се опитат да ме изпъражт нещо ми е доста терсене :(. Не се виждат,че до преди няма и 2 седмици за малко да пийнат водичка,но сега и такова нещо да се случва ми се вижда меко казано НЕУМЕСТНО!!!

Може девойката да е била нова.Може системата да им е нова.Може да се дължи на неопитност или разсеяност.Но на такова нещо човек почти няма право на грешки.

Ами ако бях със сума 57.000лв и 12.000 евро.Ами тя сигурно щеше хептен да се насмете.Тука стигнах до следното заключение.Вече като отивам да внасям пари,и има повечко документи.Нещата едно по едно.Един документ една сума.И така,ако ще и 10 документа с различни суми да са.Така поне няма начин как да изклатят човек.Е има ако му кажат,че по еди кой си документ сумата е по-малка.Но шансовете стават почти незначителни.Явно повечето от касиерките работят в еднозадачен режим,и обработката на повече от един документ им създава трудности,но както и да е.Вече знам нещата едно по едно,че иначе лошо.И аз работя с пари и аз греша и правя груби грешки,но не работя в банка и при мен някак си е простено. Там би трябвало човек да е железен все пак само с това се занимава и има подходящите за това условия.Тишина мир и спокойствие.Нужно е само повишено внимание.Искрено се надявам да не е било умишлено и въпреки това ми е гадно.

Абе по-приницип си имах аз една максима,която днеска наруших поради не знам и аз какви причини.Досега никога не съм съжалявал,а я прилагам упсешно вече 5 години.

„Пари на банки само дължа“

Дано грешката не е била умишлена,защото ще е супер тъпо.Досега бях много доволен от ПИБ.Надявам се и занапред да е така.Просто не знам,или повече почивка да им дават на касиерите,или де да знам и аз.Общо взето всичко приключи ОК.Дано и на момичето касата да и излезе( няма как да не излезе).И дано да не ми се случва на мен пък и на другите хора такива случки,че са доста неприятни и за 2 те страни.

Здравейте!Казвам се Орлин и съм роден на 31.03.1975г.Не знам дали е нужно да споменавам но компютрите са ми едно от любимите неща.Откакто видях Правец-82 в общи линии не съм мирясъл:-).Интересувам се от Комуникационни Технологии и ИТ като цяло.Тове е поредният ми опит за блог,но този път вече със собствен хостинг;-).Ами това надявам се да Ви бъде забавно:-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.