Начало > Живот > Огледало на живота

Огледало на живота

6 ноември, 2010 Коментирай Go to comments

Живота е странно нещо. Още по странни са неговите отражения, които ни поднася. Понякога не ги виждаме, понякога са толкова ярки, че чак ни избождат очите по онзи натраплив за него начин. Вчера видях точно такова негово отражение.
Действието се разви в спирката на метрото на „софийския“. Докато чакахме с Роси да дойде метрото и да ни замъкне към „Света Неделя“ забелязах едно дете на възраст между 7-9 години, което се занимаваше по доста необичаен за възрастните начин, но напълно нормален за едно дете.
Заниманието беше следното. Детето беше застанало на ескалатора в долната му част, който е за изкачване и ходеше разбира се в обратна посока 🙂 от което ефекта разбира се беше, че то просто стоеше на едно място колкото и да ходеше:) И сега живота даде своето отражение по следния начин. Пристигна влакчето на метрото и слязоха една камара хора, които разбира се тръгнаха към ескалатора за изкачване. Общо взето тълпата „помете“ момченцето.
И тук като шамар видях месомелачката на живота. Колкото и да се опитва човек да е срещу нормите и другите, то тълпата неминуемо ще го смачка, ако не се мръдне от пътя и, или просто ще го изхвърли като нещо ненужно нещо, което и пречи да върви напред и нагоре без да поглежда, и да се интересува от неговите интереси, занимания и възраст. Замислих се, че след време, когато това дете порастне вече ще бъде смляно от тълпата и най-вероятно и то с досада ще изблъска някое дете, което се забавлява на ескалатора в метрото, само защото му пречи да се изкачи нагоре малко по-бързо.

Това е живота…

Categories: Живот Tags:
  1. Все още няма коментар
  1. 0 trackbacks