Живота е странно нещо. Още по странни са неговите отражения, които ни поднася. Понякога не ги виждаме, понякога са толкова ярки, че чак ни избождат очите по онзи натраплив за него начин. Вчера видях точно такова негово отражение.
Действието се разви в спирката на метрото на „софийския“. Докато чакахме с Роси да дойде метрото и да ни замъкне към „Света Неделя“ забелязах едно дете на възраст между 7-9 години, което се занимаваше по доста необичаен за възрастните начин, но напълно нормален за едно дете.
Заниманието беше следното. Детето беше застанало на ескалатора в долната му част, който е за изкачване и ходеше разбира се в обратна посока 🙂 от което ефекта разбира се беше, че то просто стоеше на едно място колкото и да ходеше:) И сега живота даде своето отражение по следния начин. Пристигна влакчето на метрото и слязоха една камара хора, които разбира се тръгнаха към ескалатора за изкачване. Общо взето тълпата „помете“ момченцето.
И тук като шамар видях месомелачката на живота. Колкото и да се опитва човек да е срещу нормите и другите, то тълпата неминуемо ще го смачка, ако не се мръдне от пътя и, или просто ще го изхвърли като нещо ненужно нещо, което и пречи да върви напред и нагоре без да поглежда, и да се интересува от неговите интереси, занимания и възраст. Замислих се, че след време, когато това дете порастне вече ще бъде смляно от тълпата и най-вероятно и то с досада ще изблъска някое дете, което се забавлява на ескалатора в метрото, само защото му пречи да се изкачи нагоре малко по-бързо.

Това е живота…

Здравейте!Казвам се Орлин и съм роден на 31.03.1975г.Не знам дали е нужно да споменавам но компютрите са ми едно от любимите неща.Откакто видях Правец-82 в общи линии не съм мирясъл:-).Интересувам се от Комуникационни Технологии и ИТ като цяло.Тове е поредният ми опит за блог,но този път вече със собствен хостинг;-).Ами това надявам се да Ви бъде забавно:-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.