Този въпрос бива доста често задаван на интервютата за работа.Днеска даже четох,че даже бил задължителен.Добре де хубаво щом са решили,че е задължителен така да бъде.Само едно не ми е ясно.Ако успеят да ме убедят ще им повяравам.Какво означава в обявите за работа фразата „-мотивиращо възнаграждение“ или пък „-атрактивно заплащане“? Ей това ми е много чудно в какви граници варира,че човек да не вземе да се изложи нещо.

За някои може това да е 500лв за други 1500лв за трети 2500лв.

На мен 2500лв наистина ми се виждат атрактивно заплащане 😉

Сега някои може да ме обвинят в алчност,но аз само споделям какво си представям под атрактивно заплащане 🙂

Седя и чета тук разни мисли в Human Capital. Някои казват,че ако за дадена позиция са определили 700,а кандидатът каже 500 са щели да  му  дадът 700.Е добре де,ама по този начин човека не се ли е подценил,не е ли показал неувереност?!

Да не говорим,че в масовата практика всеки би си спестил хайде да не са 200,ама 100-150 задължително.

Ами ако кажеш,че очакваш 1000лв,ама би работил и за 600-700лв не си ли затваряш вратичката.Какво ще започнеш да се молиш и да викаш:

–Ама аз и за по-малко повече работа ще Ви върша!  🙂

Глупости.

За Англия и за страни в посока от Драгоман нататък съм чел и знам,че когато има свободна позиция заплатата за нея се обявява.Няма скрито-покрито.

Тук цялата тази наша работа по тези интервюта прилича повече на игра на Покер отколкото на преценка Кандидат/Работодател.

Вие какво мислите  ми е интересно? И какво според Вас значат фразите:

-атрактивно заплащане

-мотивиращо възнаграждение

и все от сорта гръмки,но неясни.

Много бих искал да разбера!

Здравейте!Казвам се Орлин и съм роден на 31.03.1975г.Не знам дали е нужно да споменавам но компютрите са ми едно от любимите неща.Откакто видях Правец-82 в общи линии не съм мирясъл:-).Интересувам се от Комуникационни Технологии и ИТ като цяло.Тове е поредният ми опит за блог,но този път вече със собствен хостинг;-).Ами това надявам се да Ви бъде забавно:-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.