Миналата седмица се прибрахме от Чехия.Ходихме в Прага.Има доста какво да се напише за там,но сега като предупреждение.Внимавайте при разплащания с кредитни карти.Ето и случката.Преди около 2 месеца направихме резервация в Apart Hotel Susa Praha 2.Хотела е доста приличен широки стаи има кухня,баня с душ кабина и вана.Дотук добре.Решихме да платим на вторият ден с моята кредитна карта.Момичето ми казва няма проблем вади смята нещо там показва ми 6854 крони.Разбира се излъга ме в курса там това май го имат за национален спорт,но както и да е.Въвеждам си пин,одобрява се транзакцията,дава ми бележка,и с това приключваме.Това става на 9.07.2008 към 9 сутринта.Прибираме се на 11.07 следобяд в София. Самолета ни беше в 14:10.В 17 и нещо сме си вкъщи.Пускам си аз GSM и получавам 2 sms,с които ме уведомяват,че в 14:14 и 14:24 имам 2 неуспешни транзакции за 6630 крони(284,51€).От някакъв POS терминал на някакво си Jerome travel Praha1.Което предизвика доста голямо безпокойство в мен.В понеделник в 10:00 бях в клона на банката.Там подробно им обясних какво се е случило.Веднага момичето се обади по телефона и направи справка.Попитах я дали е платено за хотела и тя ми каза да Apart Hotel Susa na 9.07 294,13€(6854 kroni).После отделно на 11.07 6630 това Jerome Travel.Добре,че нямах достатъчна наличност по картата иначе някой щеше да си лапне близо 300€ на мой гръб.Сега доуточнението с кредитната карта там никъде не съм пазарувал,нито пък съм я слагал в банкомат да тегля пари.Извода ми е,че в хотела по някакъв начин се опитаха да изтеглят още един път пари за моя сметка.

Така,че в Прага си отваряйте очите на 8.Измамата за Чехите е национален спорт! Имах чувството,че се намирам ’93-’94 година в България.Курса евро крона варира в доста широк диапазон!

На аерогарата имаше автомат който сменяше 1€ за 22,1.Отделно пък ако цената ви е обявена в евро ,много обичат да смятат 1€ 26,30-26,36.

Личният ми извод е.Сменете си крони още в БГ,носете си евро за да си платите хотела,и избягвайте по всякакъв повод кредитни карти!

Здравейте!Казвам се Орлин и съм роден на 31.03.1975г.Не знам дали е нужно да споменавам но компютрите са ми едно от любимите неща.Откакто видях Правец-82 в общи линии не съм мирясъл:-).Интересувам се от Комуникационни Технологии и ИТ като цяло.Тове е поредният ми опит за блог,но този път вече със собствен хостинг;-).Ами това надявам се да Ви бъде забавно:-)

2 отговора за “Внимание измама с кредитни карти VISA”

  • Брат ми имаше подобен случай. Изкара си кредитна карта – теглил е един единствен път на банкомат )намиращ се в банка) и преди няколко седмици получава смс, че от картата му са изтеглени пари от франция. Докато в същото време той е в Бургас. Обадил се е веднага в ПИБ и от там оператора му казва да отиде в понеделник в офис на ПИБ (това става в събота). В понеделник от офиса му изръсват, че е трябвало да отиде веднага до банкомат и да изтегли 10лв за доказателство, че в същото време е бил в БГ. Да, ама оператора не му го е казал и сега е назад с приятна сума. Кой сега е виновен? Брат ми, че си е изкарал карта на ПИБ или банката първо, че не му предпазва сметката от кражби и второ, че оператора не му е дал необходимата информация? Дали не е вътрешна далавера

  • Доста неприятно се е случило с брат ти.Аз за по-сигурно занесох в офиса на банката бордната карта от полета,GSM-a със SMS-a.Момичето онемя.Просто бордната карта доказваше,че съм излетял в 14:10 оттам и по никакъв повод не съм бил в Прага по това време.Показах и небето и и казах,че малко ще ми е трудно оттам да тегля и да плащам каквото и да е в центъра на Прага.Добре,че нямаше наличност по картата иначе не знам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.